Pályázatok

A kedvezményezett neve: Nagyveleg Község Önkormányzat
A projekt címe: A Meseház Óvoda Egységes Óvoda Bölcsőde Etalon Sport Tagóvoda Bölcsőde fejlesztése Nagyvelegen
A szerződött támogatás összege: 57 382 125 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2023.09.30.
A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00002

A projekt bemutatása:

A projekt célja elsősorban a mini bölcsődei és az óvodai csoportok funkcionális szétválasztása, a szükséges infrastruktúra biztosítása és az épületek energetikai korszerűsítése, homlokzatok esztétikai megjelenésének helyreállítása, az oktatási, nevelési feltételek magas minőségű biztosítása.

A jelenlegi óvoda-bölcsőde épületének homlokzati felújítása, energetikai épületgépészeti korszerűsítése, részleges belső átalakítása, férőhelybővítés. Az ingatlanon található régi épület elbontásra és újjáépítésre kerül, melyben a mini bölcsőde kap helyet és az udvar, játszóudvar részleges felújítása is megvalósul.

Továbbá az épület energiahatékonyságot javító felújításához az épület teljes homlokzatának a hőszigetelése, az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje és a padlásfödém hőszigetelésének kiegészítése tartozik.

A projekt keretében továbbá a fenti műveletek mellett megvalósul az épületek akadálymentesítése, ami magában foglalja akadálymentes mellékhelyiség kialakítását a földszinten, mind a mini bölcsődében, mind az óvodában, továbbá akadálymentes rámpa kialakítását a bölcsőde tornácának hátsó oldalán, új nyíláskibontással, 5%-os meredekséggel és akadálymentes korlátokkal.

A beruházás keretében terv szerint megtörténik az épület részét képező főzőkonyha részleges felújítása is. A felújítás keretében a többihez hasonlóan homlokzati hőszigetelésre és nyílászáró-cserére kerül sor. Ezek mellett megvalósul a HMV rendszer, valamint a mesterséges szellőző rendszer korszerűsítése.